Ptasie mleczko Dukana
Składniki:
200g serka homogenizowanego naturalnego
2 łyżki żelatyny
4 jajka
2 łyżki kakao
5 kropel zapachu waniliowego
słodzik
Przygotowanie:
1. 1,5 łyżki żelatyny rozpuść w 1/3 szklanki wody .
2. Ubij białka i dodaj do nich ubity serek homogenizowany i chłodną żelatynę.
3. Podziel białka na połowę.
4. Do jednej połowy dodaj słodzik do smaku ja dodałam 1 łyżkę i kilka kropel zapachu waniliowego. Wymieszaj i porozkładaj do pucharków i wstaw je do lodówki.
5. Do drugiej połowy dodaj 2 łyżki kakao i łyżkę słodziku Delikatnie wymieszaj i wylej do pucharków na białą masę.
6. Żółtka utrzyj z 2 łyżkami słodziku. Dodaj do nich 0,5 łyżki rozpuszczonej żelatyny. Porozlewaj na kakaową masę.
7. Deser pozostaw w lodówce do całkowitego zastygnięcia.
Polecam go jest wyśmienity!!! Nawet dla ludzi nie na diecie!:)
Smacznego!
Placuszek Dukana z dukanową "nutellą"
Składniki placuszek:
3 łyżki płatków owsianych
1 łyżka otrąb pszennych
1 jajko
1 łyżka jogurtu naturalnego
pół łyżeczki cynamonu
łyżeczka słodziku
pół łyżeczki proszku do pieczenia
Składniki na "nutellę"
7 łyżek odtłuszczonego mleka w proszku
1 łyżka kakao
3-4 łyżeczki słodziku
3-4 łyżki mleka płynnego
2-3 łyżeczki jogurtu naturalnego
Przygotowanie:
1. Składniki na placuszek mieszamy w miseczce.
2. Rozpylamy odrobinę oliwki z oliwek na patelnię teflonową (małą) i wylewamy powstałą masę.
3. Smażymy z obu stron na rumiany kolorek.
4. Składniki na kremik czekoladowy mieszamy w miseczce.
5. Początkowo masa będzie nieco lejąca się, ale po wstawieniu na jakiś czas do lodówki stężeje :)
Przepyszne jeżeli mamy ochotę na coś słodkiego do kawy:)
Smacznego!
Serniczek Dukana w pucharkach
Składniki:
0,5 kg sera białego chudego
4 jaja
30 g żelatyny
1 łyżka kakao
słodzik do smaku
zapach waniliowy do ciast
Przygotowanie:
1. Ser zmielić i podzielić na połowę.
2. Połowę jajek oddzielić białka od żółtek.
3. Białka ubić na sztywną pianę.
4. Połowę żelatyny namoczyć w małej ilości wody.
5. Połowę sera zmiksować z 2 żółtkami, aromatem waniliowym i słodzikiem do smaku.
6. Do sera dodać żelatynę i ubite białka.
7. Rozlać masę do pucharków.
8. Przygotowujemy drugą połowę sera tak samo jak pierwszą z tym, że do sera zamiast aromatu waniliowego dodajemy kakao i rozlewamy do pucharków na masę waniliową.
Deser jest cudowny! Jeżeli chcecie zrobić sernik w tortownicy trzeba wziąć podwojone składniki:)
Smacznego!
Mleczna galaretka Dukana
Składniki na warstwę kakaową:
100 ml mleka
czubata łyżka kakao
łyżka żelatyny
słodzik do smaku
Składniki na warstwę kawową:
100 ml mleka
łyżka kawy rozpuszczalnej
łyżeczka cynamonu
szczypta kardamonu
łyżka żelatyny
słodzik do smaku
Składniki na masę waniliową:
100 ml mleka
laska wanilii
łyżka żelatyny
słodzik do smaku
Przygotowanie:
1. Warstwa kakaowa. Żelatynę namoczyć w małej ilości wody. Mleko zagotować z kakao zestawić z ognia i dodać ostudzoną żelatynę. Wymieszać i doprawić słodzikiem do smaku i przelać do wąskich szklanek.
2. Kiedy pierwsza warstwa stężeje, przygotować kolejną warstwę. Żelatynę namoczyć w małej ilości wody. Mleko zagotować z kawą, kardamonem i cynamonem, zestawić z ognia i dolać żelatynę. Posłodzić do smaku. Przestudzić i wlać na kakaową warstwę. Wstawić do lodówki aż stężeje.
3. Warstwa mleczna: Żelatynę namoczyć w małej ilości wody. Mleko zagotować z ziarenkami wanilii zestawić z ognia i dodać żelatynę. Posłodzić do smaku i pozostawić w garnku aż zacznie tężeć. Następnie zmiksować aby powstała pianka przelać na masę kawową.
4. Odstawić do lodówki aż stężeje.
Smacznego!
Kakaowy placuszek Dukana
Składniki:
1 łyżka otrębów pszennych
3 łyżki otrębów owsianych
1 jajko
1 łyżka kakao (najlepiej Dekomoreno)
pół łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka słodziku
1 łyżka jogurtu naturalnego
Przygotowanie:
1. Składniki mieszamy w miseczce.
2. Smażymy na teflonowej małej patelni z każdej strony.
Placuszki świetnie nadają się do porannej kawki. Smaczne, słodkie, kakaowe i do tego pożywne:)
Smacznego!
Czekoladowa kostka
Składniki:
4 duże jaka lub 6 małych
2 łyżki otrąb pszennych
4 łyżki otrąb owsianych
aromat waniliowy do smaku
słodzik
6 łyżek kakao
20 łyżek mleka
Przygotowanie:
1. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka wymieszać z otrębami i słodzikiem ( Ja dałam czubate 4 łyżeczki ). Wszystko wymieszać i delikatnie dodać białka. Ciasto wlać do płaskiej formy (20x25) i piec ok. 30 minut w 180 stopniach.
2. W między czasie przygotować polewę czekoladową: Mleko w proszku, mleko płynne, i kakao utrzeć na jednolitą masę. Jeżeli chcemy żeby czekolada była słodka dodajemy łyżeczkę słodzika. Polewa ma przypominać gęsty krem.
3. Na przestudzonym placku rozsmarować polewę.
4. Wstawić do lodówki i poczekać, aż polewa zastygnie.
5. Pokroić w kosteczkę:)
Smacznego!
"Kinder" mleczna kanapka według Dukan'a
Składniki na ciasto:
1 jajko
1 łyżka otrąb owsianych
1 łyżka otrąb pszennych
1 łyżka otrąb żytnich
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka kakao
słodzik do smaku
1/4 szklanki mleka
Składniki wymieszać i podzielić na dwie porcje i upiec najlepiej w prostokątnej formie w mikrofali ok 4 minut lub w piekarniku 180 stopni na 15-20 minutek.
Składniki masa:
200g sera chudego
olejek śmietankowy
około1/3 szklanki mleka
2-3 łyżki żelatyny
słodzik
Ser zmiksować ze słodzikiem i olejkiem śmietankowym do smaku. Mleko podgrzać i rozpuścić w nim żelatynę. Połączyć z przygotowaną serową masą.
Dalsze przygotowanie:
Biszkopt przesmarować przygotowaną masą i nałożyć drugą część biszkoptu. Całość wstawić na pół godziny-godzinę do zamrażarki. Wyciągnąć i pokroić w małe batoniki.
Smacznego!
Cytrynowy deserek Dukan'a
Składniki:
400g sera chudego
3 białka
słodzik
6 łyżek żelatyny
1/3 szklanka mleka
olejek cytrynowy
Przygotowanie:
1. Żelatynę rozpuścić w ciepłym mleku.
2. Zmiksować ser i dodać słodzik tyle ile potrzebujecie oraz olejek cytrynowy.
3. Dolać do masy żelatynę z mlekiem.
4. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy serowej.
5. Wymieszać i wkładać do pojemników.
6. Wstawić deserki do lodówki do czasu zastygnięcia.
Deserek ten można też wykonać z serka homogenizowanego. Oto składniki:
450g serka homogenizowanego
3 białka
słodzik
6 łyżek żelatyny
1/3 szklanka żelatyny
olejek cytrynowy
Wykonanie takie jak powyżej poza zmiksowaniem serka:)
Smacznego!
Bezy kakaowe Dukan'a
Tiramisu Dukan'a
Składniki:
10 jajek
2 łyżeczki żelatyny
6 łyżek skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej
1 łyżeczka proszku do pieczenia.
1 kg sera białego chudego
słodzik ( lidl lub biedronka tabletki)
aromat migdałowy waniliowy i śmietankowy ale nie musi być ten ostatni.
kakao
kawa .
Biszkopt:
Jajka przed ubijaniem schłodzić. Oddzielić białka i ubić na sztywna pianę ze słodzikiem ( do biszkoptu dałam 2o tabletek wcześniej rozpuszczonych w małej ilości wody. ) oraz olejkami waniliowym i śmietankowym. Bo wybiciu dodać mąkę i delikatnie mieszać. Masę wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 st około 20- 25 min.
Wyciągnąć wystudzić i przeciąć na dwa blaty.
( Ja zrobiłam z połowy składników, więc biszkopt wyszedł mi cieniutki po prosu przecięłam go w połowie blachy.)
Masa serowa:
Ser biały chudy miksujemy w melakserze razem z żółtkami około 35 tabletek słodzika także rozpuszczonych wcześniej olejkiem migdałowym i zaparzonymi fusami kawy. Dla rozluźnienia dolałam trochę mleka. To można przygotować jak piecze się biszkopt , ale UWAGA ! Żelatynę dajemy do masy bezpośrednio przed złożeniem ciasta bo może nam zastygnąć cała masa i będziemy miały wielki deser w pojemniku
Żelatynę rozpuściłam w małej ilości gorącej wody i na samym końcu dodałam i miksowałam dalej.
Składanie ciacha:
Przecięty biszkopt wkładamy z powrotem do blachy i nasączamy go zaparzoną kawą. na to masa serowa dalej biszkopt , dalej nasączanie kawą , dalej masa serowa . Wygładzamy górę i posypujemy kakao .
Całość wkładamy do lodówki i czekamy aż zastygnie. ( Ja robiłam to sobie wieczorem , żeby mi ładnie do rana ściągnęło i żebym ja - niecierpliwa - nie zaglądała non stop do lodówki )
Smacznego!
Galaretka cytrynowa Dukan'a
Składniki:
- wyciśnięty sok z cytryny
- 1 szklanka wody
- słodzik
- kwasek cytrynowy
- 2 łyżeczki żelatyny
Przygotowanie:
1. Do szklanki z gorącą wodą dodajemy słodzik, kwasek i sok z cytryny – według własnych proporcji – najlepiej dodawać po trochu i sprawdzać, czy nie jest za słodko lub za kwaśno.
2. Na koniec dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy, aby się dobrze rozpuściła.
3. Przelewamy do miseczek i trzymamy w lodówce, aż zgęstnieje.
Smacznego!
Ciemne muffinki
Składniki:
200g serka homogenizowanego naturalnego
2 łyżki żelatyny
4 jajka
2 łyżki kakao
5 kropel zapachu waniliowego
słodzik
Przygotowanie:
1. 1,5 łyżki żelatyny rozpuść w 1/3 szklanki wody .
2. Ubij białka i dodaj do nich ubity serek homogenizowany i chłodną żelatynę.
3. Podziel białka na połowę.
4. Do jednej połowy dodaj słodzik do smaku ja dodałam 1 łyżkę i kilka kropel zapachu waniliowego. Wymieszaj i porozkładaj do pucharków i wstaw je do lodówki.
5. Do drugiej połowy dodaj 2 łyżki kakao i łyżkę słodziku Delikatnie wymieszaj i wylej do pucharków na białą masę.
6. Żółtka utrzyj z 2 łyżkami słodziku. Dodaj do nich 0,5 łyżki rozpuszczonej żelatyny. Porozlewaj na kakaową masę.
7. Deser pozostaw w lodówce do całkowitego zastygnięcia.
Polecam go jest wyśmienity!!! Nawet dla ludzi nie na diecie!:)
Smacznego!
Placuszek Dukana z dukanową "nutellą"
Składniki placuszek:
3 łyżki płatków owsianych
1 łyżka otrąb pszennych
1 jajko
1 łyżka jogurtu naturalnego
pół łyżeczki cynamonu
łyżeczka słodziku
pół łyżeczki proszku do pieczenia
Składniki na "nutellę"
7 łyżek odtłuszczonego mleka w proszku
1 łyżka kakao
3-4 łyżeczki słodziku
3-4 łyżki mleka płynnego
2-3 łyżeczki jogurtu naturalnego
Przygotowanie:
1. Składniki na placuszek mieszamy w miseczce.
2. Rozpylamy odrobinę oliwki z oliwek na patelnię teflonową (małą) i wylewamy powstałą masę.
3. Smażymy z obu stron na rumiany kolorek.
4. Składniki na kremik czekoladowy mieszamy w miseczce.
5. Początkowo masa będzie nieco lejąca się, ale po wstawieniu na jakiś czas do lodówki stężeje :)
Przepyszne jeżeli mamy ochotę na coś słodkiego do kawy:)
Smacznego!
Serniczek Dukana w pucharkach
Składniki:
0,5 kg sera białego chudego
4 jaja
30 g żelatyny
1 łyżka kakao
słodzik do smaku
zapach waniliowy do ciast
Przygotowanie:
1. Ser zmielić i podzielić na połowę.
2. Połowę jajek oddzielić białka od żółtek.
3. Białka ubić na sztywną pianę.
4. Połowę żelatyny namoczyć w małej ilości wody.
5. Połowę sera zmiksować z 2 żółtkami, aromatem waniliowym i słodzikiem do smaku.
6. Do sera dodać żelatynę i ubite białka.
7. Rozlać masę do pucharków.
8. Przygotowujemy drugą połowę sera tak samo jak pierwszą z tym, że do sera zamiast aromatu waniliowego dodajemy kakao i rozlewamy do pucharków na masę waniliową.
Deser jest cudowny! Jeżeli chcecie zrobić sernik w tortownicy trzeba wziąć podwojone składniki:)
Smacznego!
Mleczna galaretka Dukana
Składniki na warstwę kakaową:
100 ml mleka
czubata łyżka kakao
łyżka żelatyny
słodzik do smaku
Składniki na warstwę kawową:
100 ml mleka
łyżka kawy rozpuszczalnej
łyżeczka cynamonu
szczypta kardamonu
łyżka żelatyny
słodzik do smaku
Składniki na masę waniliową:
100 ml mleka
laska wanilii
łyżka żelatyny
słodzik do smaku
Przygotowanie:
1. Warstwa kakaowa. Żelatynę namoczyć w małej ilości wody. Mleko zagotować z kakao zestawić z ognia i dodać ostudzoną żelatynę. Wymieszać i doprawić słodzikiem do smaku i przelać do wąskich szklanek.
2. Kiedy pierwsza warstwa stężeje, przygotować kolejną warstwę. Żelatynę namoczyć w małej ilości wody. Mleko zagotować z kawą, kardamonem i cynamonem, zestawić z ognia i dolać żelatynę. Posłodzić do smaku. Przestudzić i wlać na kakaową warstwę. Wstawić do lodówki aż stężeje.
3. Warstwa mleczna: Żelatynę namoczyć w małej ilości wody. Mleko zagotować z ziarenkami wanilii zestawić z ognia i dodać żelatynę. Posłodzić do smaku i pozostawić w garnku aż zacznie tężeć. Następnie zmiksować aby powstała pianka przelać na masę kawową.
4. Odstawić do lodówki aż stężeje.
Smacznego!
Kakaowy placuszek Dukana
Składniki:
1 łyżka otrębów pszennych
3 łyżki otrębów owsianych
1 jajko
1 łyżka kakao (najlepiej Dekomoreno)
pół łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka słodziku
1 łyżka jogurtu naturalnego
Przygotowanie:
1. Składniki mieszamy w miseczce.
2. Smażymy na teflonowej małej patelni z każdej strony.
Placuszki świetnie nadają się do porannej kawki. Smaczne, słodkie, kakaowe i do tego pożywne:)
Smacznego!
Czekoladowa kostka
Składniki:
4 duże jaka lub 6 małych
2 łyżki otrąb pszennych
4 łyżki otrąb owsianych
aromat waniliowy do smaku
słodzik
6 łyżek kakao
20 łyżek mleka
Przygotowanie:
1. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka wymieszać z otrębami i słodzikiem ( Ja dałam czubate 4 łyżeczki ). Wszystko wymieszać i delikatnie dodać białka. Ciasto wlać do płaskiej formy (20x25) i piec ok. 30 minut w 180 stopniach.
2. W między czasie przygotować polewę czekoladową: Mleko w proszku, mleko płynne, i kakao utrzeć na jednolitą masę. Jeżeli chcemy żeby czekolada była słodka dodajemy łyżeczkę słodzika. Polewa ma przypominać gęsty krem.
3. Na przestudzonym placku rozsmarować polewę.
4. Wstawić do lodówki i poczekać, aż polewa zastygnie.
5. Pokroić w kosteczkę:)
Smacznego!
"Kinder" mleczna kanapka według Dukan'a
Składniki na ciasto:
1 jajko
1 łyżka otrąb owsianych
1 łyżka otrąb pszennych
1 łyżka otrąb żytnich
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka kakao
słodzik do smaku
1/4 szklanki mleka
Składniki wymieszać i podzielić na dwie porcje i upiec najlepiej w prostokątnej formie w mikrofali ok 4 minut lub w piekarniku 180 stopni na 15-20 minutek.
Składniki masa:
200g sera chudego
olejek śmietankowy
około1/3 szklanki mleka
2-3 łyżki żelatyny
słodzik
Ser zmiksować ze słodzikiem i olejkiem śmietankowym do smaku. Mleko podgrzać i rozpuścić w nim żelatynę. Połączyć z przygotowaną serową masą.
Dalsze przygotowanie:
Biszkopt przesmarować przygotowaną masą i nałożyć drugą część biszkoptu. Całość wstawić na pół godziny-godzinę do zamrażarki. Wyciągnąć i pokroić w małe batoniki.
Smacznego!
Cytrynowy deserek Dukan'a
Składniki:
400g sera chudego
3 białka
słodzik
6 łyżek żelatyny
1/3 szklanka mleka
olejek cytrynowy
Przygotowanie:
1. Żelatynę rozpuścić w ciepłym mleku.
2. Zmiksować ser i dodać słodzik tyle ile potrzebujecie oraz olejek cytrynowy.
3. Dolać do masy żelatynę z mlekiem.
4. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy serowej.
5. Wymieszać i wkładać do pojemników.
6. Wstawić deserki do lodówki do czasu zastygnięcia.
Deserek ten można też wykonać z serka homogenizowanego. Oto składniki:
450g serka homogenizowanego
3 białka
słodzik
6 łyżek żelatyny
1/3 szklanka żelatyny
olejek cytrynowy
Wykonanie takie jak powyżej poza zmiksowaniem serka:)
Smacznego!
Bezy kakaowe Dukan'a
Składniki:
2 schłodzone białka
5 łyżek słodzika w proszku
łyżeczka kakao
Przygotowanie:
1. Nagrzewamy piekarnik do 150 stopni.
2. Ubijamy białka razem ze słodzikiem na sztywno.
3. Bezy robi się szybko i trzeba zaraz po ubiciu wstawić do pieca. Jak białka będą już sztywne dodajemy
kakao i chwilkę miksujemy do połączenia się składników.
4. Na papierze do pieczenia formujemy łyżką małe beziki.
5. Wkładamy blachę do piekarnika i wtedy zmniejszamy grzanie piekarnika do 100 stopni. Suszymy je w zamkniętym piekarniku około 25 minut. Po tym czasie wyjmijmy jedną i sprawdźmy czy są już wysuszone.
Smacznego!
2 schłodzone białka
5 łyżek słodzika w proszku
łyżeczka kakao
Przygotowanie:
1. Nagrzewamy piekarnik do 150 stopni.
2. Ubijamy białka razem ze słodzikiem na sztywno.
3. Bezy robi się szybko i trzeba zaraz po ubiciu wstawić do pieca. Jak białka będą już sztywne dodajemy
kakao i chwilkę miksujemy do połączenia się składników.
4. Na papierze do pieczenia formujemy łyżką małe beziki.
5. Wkładamy blachę do piekarnika i wtedy zmniejszamy grzanie piekarnika do 100 stopni. Suszymy je w zamkniętym piekarniku około 25 minut. Po tym czasie wyjmijmy jedną i sprawdźmy czy są już wysuszone.
Smacznego!
Tiramisu Dukan'a
Składniki:
10 jajek
2 łyżeczki żelatyny
6 łyżek skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej
1 łyżeczka proszku do pieczenia.
1 kg sera białego chudego
słodzik ( lidl lub biedronka tabletki)
aromat migdałowy waniliowy i śmietankowy ale nie musi być ten ostatni.
kakao
kawa .
Biszkopt:
Jajka przed ubijaniem schłodzić. Oddzielić białka i ubić na sztywna pianę ze słodzikiem ( do biszkoptu dałam 2o tabletek wcześniej rozpuszczonych w małej ilości wody. ) oraz olejkami waniliowym i śmietankowym. Bo wybiciu dodać mąkę i delikatnie mieszać. Masę wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 st około 20- 25 min.
Wyciągnąć wystudzić i przeciąć na dwa blaty.
( Ja zrobiłam z połowy składników, więc biszkopt wyszedł mi cieniutki po prosu przecięłam go w połowie blachy.)
Masa serowa:
Ser biały chudy miksujemy w melakserze razem z żółtkami około 35 tabletek słodzika także rozpuszczonych wcześniej olejkiem migdałowym i zaparzonymi fusami kawy. Dla rozluźnienia dolałam trochę mleka. To można przygotować jak piecze się biszkopt , ale UWAGA ! Żelatynę dajemy do masy bezpośrednio przed złożeniem ciasta bo może nam zastygnąć cała masa i będziemy miały wielki deser w pojemniku
Żelatynę rozpuściłam w małej ilości gorącej wody i na samym końcu dodałam i miksowałam dalej.
Składanie ciacha:
Przecięty biszkopt wkładamy z powrotem do blachy i nasączamy go zaparzoną kawą. na to masa serowa dalej biszkopt , dalej nasączanie kawą , dalej masa serowa . Wygładzamy górę i posypujemy kakao .
Całość wkładamy do lodówki i czekamy aż zastygnie. ( Ja robiłam to sobie wieczorem , żeby mi ładnie do rana ściągnęło i żebym ja - niecierpliwa - nie zaglądała non stop do lodówki )
Smacznego!
Galaretka cytrynowa Dukan'a
Składniki:
- wyciśnięty sok z cytryny
- 1 szklanka wody
- słodzik
- kwasek cytrynowy
- 2 łyżeczki żelatyny
Przygotowanie:
1. Do szklanki z gorącą wodą dodajemy słodzik, kwasek i sok z cytryny – według własnych proporcji – najlepiej dodawać po trochu i sprawdzać, czy nie jest za słodko lub za kwaśno.
2. Na koniec dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy, aby się dobrze rozpuściła.
3. Przelewamy do miseczek i trzymamy w lodówce, aż zgęstnieje.
Smacznego!
Ciemne muffinki
Składniki na 12 szt:
- 2 jajka
- 4 łyżki otrąb owsianych
- 2 łyżki otrąb pszennych
- łyżeczka cynamonu
- łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżeczka odtłuszczonego kakao
- 2 lub 3 łyżki słodzika
- pół szklanki gęstego zsiadłego mleka lub jogurtu naturalnego
- 2 jajka
- 4 łyżki otrąb owsianych
- 2 łyżki otrąb pszennych
- łyżeczka cynamonu
- łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżeczka odtłuszczonego kakao
- 2 lub 3 łyżki słodzika
- pół szklanki gęstego zsiadłego mleka lub jogurtu naturalnego
Przygotowanie:
1. Sypkie składniki wymieszać dokładnie w misce, dodać same żółtka, mleko. Z białek ubić pianę i dodać delikatnie do pozostałych składników.
2. Ciasto ułożyć najlepiej do foremek muffinkowych i piec w temperaturze 190 stopni około pół godziny.
Smacznego!
Ciasto jogurtowe Dukan'a
Składniki:
- chudy jogurt naturalny 200g
- 3 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki skrobi (maizeny)
- słodzik
- ok. łyżeczki aromatu pomarańczowego
- odrobina masła
Przygotowanie:
1. Na początku ubić jajka z jogurtem i słodzikiem. Później dodać skrobię i proszek do pieczenia oraz aromat.
2. Masłem delikatnie wysmarować foremkę do pieczenia i wlać ciasto do formy.
3. Piec około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Smacznego!
Ciasto jogurtowe Dukan'a
Składniki:
- chudy jogurt naturalny 200g
- 3 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki skrobi (maizeny)
- słodzik
- ok. łyżeczki aromatu pomarańczowego
- odrobina masła
Przygotowanie:
1. Na początku ubić jajka z jogurtem i słodzikiem. Później dodać skrobię i proszek do pieczenia oraz aromat.
2. Masłem delikatnie wysmarować foremkę do pieczenia i wlać ciasto do formy.
3. Piec około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Smacznego!